Handleiding e-books op een e-reader zetten


Een met Adobe DRM beveiligd e-book in ePub of PDF formaat op een nieuw type Onyx Boox e-reader of tablet (minimaal android 6.0) met Play Store zetten:

Download en installeer de app Adobe Digital Editions uit de Play Store. Hiermee kun je met Adobe DRM beveiligd materiaal lezen op je Android e-reader of tablet.


Een met Adobe DRM beveiligd e-book in ePub of PDF formaat op een e-reader zetten
Let op: dit betreft de oude methode, voor oudere e-readers.
(voor Sony Readers, zie het aparte hoofdstuk verderop)

 1. Download en installeer Adobe Digital Editions op uw computer via deze link

 1. Maak een Adobe ID aan via deze link (tijdens het installeren van ADobe Digital Editions (stap 1 wordt u al gevraagd om een Adobe ID aan te maken en indien u dit gedaan heeft kunt u deze stap dus overslaan).

 1. Koop een e-book.

 1. Na bestelling en betaling ontvangt u per e-mail een downloadlink van het bestelde e-book: Download ('Opslaan als' of 'Open' ) dit bestand. Dit is een bestand met extensie .acsm.

 1. Als u heeft gekozen voor 'Opslaan als' dubbelklik dan op het gedownloade .acsm bestand. Adobe Digital Editions zal automatisch openen en u ziet het e-book in het programma staan. Indien u had gekozen voor 'Open' opent Adobe Digital Editions direct en download het bestand.

 1. Sluit uw e-reader aan op uw computer. U ziet uw e-reader verschijnen in het Adobe Digital Editions.

 1. Sleep het e-book naar uw e-reader.

 1. Het e-book staat nu op uw e-reader en u kan de e-reader afkoppelen (op de juiste veilige manier) van de computer.

NB! Als u uw e-reader aansluit op de computer dan worden er 1 (of 2 als u ook nog een extra geheugenkaart in de e-reader hebt geplaatst) extra verwisselbare schijven aangemaakt (de USB poort). Hier kan u desgewenst een mappenstructuur in uw e-reader aanmaken en de e-books naar de juiste map slepen.
Lees de handleiding van de e-reader voor nadere details hierover.

NB! Altijd eerst Adobe Digital Editions installeren en autoriseren op uw computer voordat u een e-book download op uw computer!!

Als u een onbeveiligd e-book in ePub (of ander) formaat op uw e-reader wil plaatsen hoeft u niet Adobe Digital Editions te gebruiken. Het bestand wordt dan direct in ePub formaat gedownload (dus niet in .acsm) en dit bestand kunt u rechtstreeks op uw e-reader slepen.


Een met Adobe DRM beveiligd e-book in ePub of PDF formaat op mijn iPad, iPhone of iPod zetten

Lees hiervoor deze instructie


Een met Adobe DRM beveiligd e-book in ePub of PDF formaat op een Sony Reader zetten

Windows-gebruikers:

 1. Indien nog niet gedaan, volg eerst stap 1 t/m 5 uit bovenstaande instructie.
 2. Koppel uw Reader los van uw computer.
 3. Installeer de Reader Library-software. Deze kunt u hier downloaden. (U hoeft deze software niet te gebruiken, maar het moet i.v.m. benodigde drivers wel aanwezig zijn op uw computer.)
 4. Tijdens de installatie, vink "Altijd Reader Library by Sony gebruiken bij het openen van .epub- en .ascm-bestanden" UIT.
 5. Aan het einde van de installatie, vink "Reader Library by Sony starten" UIT.
 6. Start uw computer opnieuw op.
 7. Start Adobe Digital Editions op.
 8. Sluit uw Reader op uw computer aan.
 9. Indien de Reader Library-software automatisch opstart kunt u dit programma gelijk afsluiten.
 10. Adobe Digital Editions hoort een melding te geven dat het uw Reader ontdekt heeft, en zal u vragen of u uw Reader wilt autoriseren. Doe dit a.u.b. wél.
 11. Hierna zal een synchronisatie-proces beginnen. Let op: de eerste keer dat dit gebeurt kan het enkele minuten duren, en zult u weinig indicatie krijgen dat er iets loopt, dus geef dit a.u.b. even de tijd.
 12. Indien de synchronisatie slaagt zal er een nieuwe boekenplank getoond worden in de linkerbalk van Adobe Digital Editions met de naam van uw Reader, bijvoorbeeld "PRS-300" of "PRS-600".
 13. Klik op de boekenplank "Alle items" om al uw ebooks te tonen, en sleep vervolgens met uw linkermuisknop uw ebook naar de nieuwe boekenplank voor uw Reader. Uw ebook zal nu naar de map "Digital Editions" op uw Reader gekopieerd worden.
 14. Koppel uw Reader los van uw computer.

Apple Mac OS X-gebruikers:

Uw Reader kan helaas niet via Adobe Digital Editions beheerd worden, maar alleen via de Reader Library-software. Deze kunt u hier downloaden. Wij merken op dat, hoewel de Reader Library-software helaas alleen bol.com als e-book store toont, u ook bij ons zonder probleem e-books kunt aanschaffen.


Hoe kopieer ik een e-book naar mijn Android-apparaat (tablet)?
Indien nog niet gedaan, volg eerst stap 1 t/m 5 uit bovenstaande instructie.

Windows- of Apple Mac OS X-gebruikers:
 • Ga naar http://txtr.com/ en maak een profiel aan (txtr.com heeft als eerste ter wereld een Android-applicatie ontwikkeld die om kan gaan met de beveiliging die op onze e-books in ePub-formaat toegepast wordt.)
 • Op de site http://txtr.com/, klik op het knopje "Upload" en dan "Add files". Selecteer en upload een e-book dat u in onze webshop gekocht heeft (Windows: map (Mijn) Documenten\My Digital Editions; Apple Mac OS X: map ~/Documents/Digital Editions).
 • Via de Android Market, installeer de applicatie "txtr" op uw Android-apparaat. Start de applicatie op, en voer eerst uw gebruikersnaam en wachtwoord voor txtr.com in (Menu / Settings / Login User Account), en vervolgens uw Adobe ID en wachtwoord (Menu / Settings / Login Adobe Account). Ga vervolgens naar Archive / Inbox, en u kunt het zojuist geüploade e-book downloaden en openen.

Eén noot over de populaire applicaties Aldiko en FBReader, ook beschikbaar via de Android Market: deze zijn helaas niet in staat om onze volledige, beveiligde e-books te openen.
e-books lezen met Aldiko Premium op een Google Android Device

Wil je e-books lezen op je Android Smartphone of Android Tablet? De Aldiko premium app maakt dit mogelijk. Volg onderstaande stappen en je bent zo aan het lezen.

1. Download de applicatie Aldiko Premium via Android Marketplace rechtstreeks op je Android Device. Meer informatie over de Aldiko Premium app vind je hier: http://www.aldiko.com/features.html

2. Open de Aldiko Premium app en ga naar de instellingen


3. Kies Adobe DRM en vul je Adobe ID in. Heb je nog geen Adobe ID? Klik dan op register.

Belangrijk:
Heb je al een Adobe ID en gebruik je deze om e-books op andere readers en/of computers te lezen? Gebruik dan exact dezelfde Adobe ID om de Aldiko Premium App mee te autoriseren.4. Sluit de Aldiko Premium App af. Navigeer met de internetbrowser naar www.e-bookweb.nl en bestel een e-book. Het e-book wordt naar uw e-mail adres gestuurd.


5. Open uw mailprogramma op uw Android device en klik op de naam van het bestelde e-book, de downloadlink. Er wordt een bestand gedownload met de naam URLLink.acsm


7) Navigeer naar 'Downloads' (via 'Meer')
8) Open het bestand URLLink.acsm en vervolgens wordt het ePub bestand gedownload in de Aldiko Premium App9) Het e-book staat nu in de bibliotheek van de Aldiko Premium App en kan gelezen worden!Veel leesplezier!